Bissara – baysara – tamarakt – Marokkaanse erwtensoep

2008-09-03
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:10 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Bissara,  baysara, tamarakt of erwtensoep is een populaire Marokkaanse gerecht. Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood is: ‘Hij is zo arm dat hij alleen nog maar bissara eet’. Zoals zoveel recepten die uit armoede geboren zijn, is deze puree van gedroogde bonen smakelijk én gemakkelijk te bereiden. Dit gerecht is een maaltijd op zich. Wordt geserveerd met een beetje olijfolie, komijn en een paar stukjes droog brood, die als croûtons dienstdoen.

Ingredients

  • - 1 kg gepelde gedroogde tuinbonen (minstens 8 uur weken)
  • - 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • - 1 el komijnpoeder
  • - 1 volle tl gemalen piment
  • - 1 volle tl paprikapoeder
  • - 1 theeglas olijfolie
  • - 1 volle tl zout

Method

Step 1

Was de bonen en doe ze in een kookpan met de knoflook, het zout en 1,5 liter water. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten op een zacht vuur koken. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden.

Step 2

Laat de bonen uitlekken en maal ze fijn met een pureerzeef.

Doe de bonenpuree in een pan. Voeg de komijn, de gemalen piment, het paprikapoeder en een theeglas water toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg aan het einde van de kooktijd een beetje olijfolie toe.

Serveer het gerecht zeer heet.

Bessa7a oe Ra7a

Comment (1)

  1. posted by hananne on 01-05-2009

    ik ind bissara niet lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.