Beyaz un helvasi

2009-07-26
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *1 kilo bloem
    *250 roomboter(kamertemperatuur)in kleine mini blokjes gesneden..
    *250 poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Verwarm je oven op 170 C.

Doe de bloem in een grote bakblik en doe het in de oven en laat het 1 uur zo met af entoe roeren (ong elke 10 min) bakken maar moet niet bruin worden mag wel beetje verbruinen endan neem je je bakblik of andere glazen vierkante blik.

Zeef de warme bloem in je bakblik en doe daar gelijk je boter bij en ga met je vingertoppen de bloem en boter roeren wel snel je hand zal iets verbranden endaarna doe je de poedersuiker erbij en roer het met je handen goed totdat alles goed bijelkaar is endan duw je het helva goed op je bakblik heel goed aanduwen moet hard zijn..

Nadat de helva lauw is kan je hem gaan snijden in blokjes of schuin.

Bewaar het in de diepvries.

Je kan ook de helft gaan doen van het recept.
Het is beter om de stukjes helva de volgende dag eruit te halen en in een bord tedoen, want dan zijn ze meer harder gaat het er makkelijker uit.
Het kan wel wat breken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door samya aan 26-07-2009

    Ben benieuwd is het een Turkse zoetigheid?

  2. Geplaatst door sadiye aan 26-07-2009

    ja 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.