Bestilla met kip

2005-10-28
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 600 gram uien
    * 1 bosje peterselie
    * 6 takjes koriander
    * 2 schoongemaakte kippen
    * 3 eetlepels olie
    * 30 gram boter
    * 2 eetlepels ras al-hanout
    * 2 mespuntjes saffraan
    * 200 gram ontvliesde amandelen
    * 3 eetlepels suiker
    * 5 eieren
    * kaneel
    * poedersuiker, zout en peper
    Voor de pastilla:
    * 100 gram boter
    * 1 eigeel / eidooier
    * filodeeg

Werkwijze

Stap1

Pel de uien, hak ze fijn evenals de peterselie en de korianderblaadjes. Snijd de kippen in stukken. Bestrooi de stukken kippen met zout en peper.

Verhit 2 eetlepels olie in een stoofpan, voeg 30 gram boter toe en braad de stukken kippen aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en fruit snel de uien in de olie, voeg de fijngehakte kruiden, de specerijen en ruim zout en peper toe. Giet 1, 5 dl water in de pan, doe de stukken kippen erin, doe het deksel erop en laat 1 uur op een zacht vuur sudderen. Draai de stukken kippen na een halfuur om.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bak er amandelen in en hak ze fijn. Vermeng ze met de suiker en 4 theelepels kaneel.

Haal de stukken kippen, als ze goed mals zijn, uit de pan, haal de botjes eruit en snijd het vlees in stukken. Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de eieren aan toe. Zet terug op een zacht pitje en roer nog enkele minuten om een romige saus te verkrijgen.

Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7).

Laat 100 gram boter smelten, giet dit in een kopje en verwijder het schuim. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en maak vervolgens de pastilla.

Zet de pastilla in de oven en laat deze in 30 minuten goudbruin bakken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 34
Beoordeel dit recept

34 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (15)

  1. Geplaatst door Nacira aan 29-10-2005

    Ziet er erg mooi uit!

  2. Geplaatst door Samyrah aan 30-10-2005

    Ja hé presenteert mooier

  3. Geplaatst door IngridSaida aan 10-11-2005

    Ik heb deze al heel vaak gemaakt….gebruik alleen in plaats van ras el hanout één theelepel kaneelpoeder, één theelepel gemberpoeder en één theelepel nootmuskaatpoeder. Ook rooster ik de amandelen in een koekenpan zonder olie bruin en dan maal ik ze.
    Voor de rest blijft alles hetzelfde.
    Hij is wel heerlijk; iedereen bij mij thuis is er gék op.

  4. Geplaatst door jdidiya aan 11-11-2005

    Is het wel genoeg voor 10 personen als een voor gerecht?

  5. Geplaatst door miss france aan 27-11-2005

    ik maak dit ook vaak als ik bezoek krijg en voor 10 personen als voorgerecht zou ik er als nog twee maken

  6. Geplaatst door dikratoen aan 01-12-2005

    Ik heb laatst kipbastilla met mihoen gegeten, was best lekker. Heeft iemand toevallig dat recept?

  7. Geplaatst door sihamkleuter aan 01-12-2005

    heb ik weleens gemaakt dikratoen.

    Ikzal wel een keer het recept plaasten, maar dat wordt pas volgende week, wat heb het deze week erg druk!

  8. Geplaatst door dikratoen aan 05-12-2005

    Ok, ik hou het wel even in de gaten. Thnx!

  9. Geplaatst door Fati7a aan 03-02-2006

    Het was heerlijk! Ben net klaar met de afwas :p

  10. Geplaatst door kippetje aan 14-03-2006

    en de amandelen, waar moet ik die in vermengen? Bij de saus van de kip? En hoe moet ik die bastilla maken? (hoeveel filodeegblaadjes en hoe moet ik het vouwen) Sorry voor de vele vragen, maar het is dringend.
    Dit is een bastilla voor 10 personen,ik neem aan als ik een kleinere wil dat ik alle ingredienten moet halveren tog?

    Alvast bedankt!!

    Kippetje

  11. Geplaatst door nour aan 13-08-2006

    ja dat vraag ik me ook af

  12. Geplaatst door sami aan 07-10-2006

    hallo dame hoe gaat ie.ik heb een vraagje ik wil deze bestilla maken maar ik wil mihoen met kip maaken kan dat wel? of niet graag u ant. vandaag

  13. Geplaatst door soja aan 14-10-2008

    hoi hoi hoi,

    ik wil graag visbestilla maken heeft iemand voor mij het recept,

    groetjes soja

  14. Geplaatst door my two angels aan 21-10-2008

    hallo,
    kan ik de ras al-hanout weg laten bij bestilla

  15. Geplaatst door $ouhailla. aan 13-09-2009

    Ziet er mooi & lekker uit. maar is nog te moeilijk voor mij om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.