Berlijnse bollen

2005-12-29
  • Servings: 30 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.7 / 5)

3.7 5 33
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

33 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1kg bloem
    50gr gist
    80gr suiker
    80gr boter
    450cc water
    10gr zout
    2 eieren

Method

Step 1

- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje
- Breek de gist in een weinig lauw water en doe hem in het kuiltje
- Doe er de eieren bij, de rest van het water en de suiker
- Strooi het zout op de buitenkant van de randen van de bloem
- Het geheel kneden tot een homogene massa
- Doe het deeg in een kom, dek af met plasticfolie en zet op een warme plaats gedurende 15 minuten
- Rol het deeg uit in 3 lange worsten en snij 10 gelijke delen uit elke worst
- Laat een uur rijzen onder een droge doek (nu hebben ze de grootte van een gebakken Berlijnse bol)
- Verhit de friteuse op 180 graden
- Leg de bollen heel voorzichtig in het frietvet en draai ze 4 keer, zodat ze langs alle kanten goudbruin zijn, gedurende 8 minuten
- Laat ze een beetje afkoelen, snij ze open en besmeer met banketbakkersroom
- Sluit de bollen en bestrooi met bloemsuiker

Recipe Type: Tags: , Ingredients: , , , , , , , ,

    Comments (13)

    1. posted by ellouisa on 29-12-2005

      Heerlijk lijken me deze 😀 maar een vraagje, is 450 cc water gewoon 450 ml?

    2. posted by ellouisa on 29-12-2005

      Heerlijk lijken me deze 😀 maar een vraagje, is 450 cc water gewoon 450 ml?

    3. posted by ranja on 29-12-2005

      waar haal je die room?

    4. posted by karima on 29-12-2005

      aahh Meid.. het water komt me de mond uit.. K ga die berlijnse bollen met nieuwjaar insa allah Maken samen met mijn ma.. bezoek komt dan hebben we ook weer wat nieuws

    5. posted by Rzinia on 29-12-2005

      room koop je gewoon in de supermarkt. van de merk dr oetker als ik het goed heb. het is een pakje poeder en moet je water bij doen

    6. posted by Anem on 29-12-2005

      je kan ze zelf maken

    7. posted by Goegie* on 31-12-2005

      Laat eens weten hoe ze waren voor degene die ze hebben geprobeert! Groetjes

    8. posted by Anem on 31-12-2005

      ik heb ze al een paar keer gemaakt en ze zijn heerlijk, zelf mijn gasten vonden het lekker.

    9. posted by sami on 04-01-2006

      heeeeeeeee diet is ook lekker maar word je wel dikkkkk van.

    10. posted by Samira82 on 22-05-2007

      Ik heb deze gemaakt alleen iets anders en met iets andere ingredienten !
      Ik heb ze platter gemaakt en hierna met suiker en kaneel bestrooit. Je kan ook banketbakkersroom of jam erop smeren. Mijn man vond ze iig erg lekker 🙂

    11. posted by mouad on 29-09-2008

      hallo,, ik heb ze ook gemaakt en ze waren supperr . bedankt voor het recept

    12. posted by tallal on 30-10-2008

      en de boter moet die smelten of gewoon zo erbij

    13. posted by tagine on 01-03-2009

      hallo,ik wil ook graag de berlijnse bollen maken,maar die 80gr boter staat in de bereiding niet erbij,moet die er nu bijgekneed worden of niet,danku

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.