Basbousa met glazuur
2009-10-27- Cuisine: Marokkaanse, Syrische
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Dit is mijn eigen recept voor basbousa. Ik heb ookal anderen zien staan maar, ik dacht laat ik die van mij ook maar toevoegen kijken hoe deze bevalt bij men.
Ingredients
- - Longdrinkglas: 1 Glas griesmeel (fijn),
- - 2 glazen meel,
- - 1 glas yoghurt,
- - 1 glas olie,
- - 1 glas suiker,
- - 2x bakpoeder zakjes,
- - 1 zakje vanillesuiker,
- - 1 ei,
- - mazhar 2 a 3 druppels (oranjebloesemwater te koop bij Marokkaanse winkels,
- - stukjes walnoot.
- Glazuur:
- - 2 glazen suiker,
- - 1 glas water,
- - 2 x theelepel honing.
Method
Step 1
alles in grote kom mengen. Dan in een ovenschaal (daar doe ik het altijd in) bakken op 130°. als de basbousa mooie goudbruin is aan de bovenkant en als je een mes insteekt en niets kleeft eraan dan is die klaar.
Glazuur: alles samen mengen in een pannetje totdat de suiker helmaal is opgelost.
De basbousa laten afkoelen en dan de glazuur er overheen gieten.
posted by Azzouzi on 02-11-2009
Wat voor glas gebruik je?
posted by maroccia on 02-11-2009
ik heb bij de ingrediente neergezet Longdrinkglas
posted by ibtitar on 12-05-2010
he azzouzi, zo heet ik ook van mijn achternaam. Waar kom je vandaan?
posted by amchichi on 28-08-2010
waar kom je vandaan ik ben ook azouz
posted by Azzouzi on 19-09-2010
Ik kom uit Casablaca, en jij?