Banaan caramel cake

2014-09-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 250 gram zelrijzende bakmeel
    - 50 gram maizena
    - 200 gram suiker
    - 3 eieren
    - 150 ml koude melk
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 1 geprakte banaan
    - 2 eetlepels citroensap
    - 1 eetlepel honing
    - 1 theelepel bicarbonaat
    Extra:
    - caramel
    - nesquik banaan.

Method

Step 1

Mix de eieren 5 minuten luchtig.

Voeg de vanillesuiker toe.

Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix nog 5 minuten.

Voeg nu de melk, bicarbonaat, citroensap toe en mix dit weer door het beslag.

Voeg nu de geprakte banaan en 5 eetlepels nesquik toe.

Voeg nu beetje bij beetje de bloem en maizena toe.

Doe de helft van het beslag in een ingevette bakvorm.

De andere helft laat je in de kom en voeg je 4 eetlepels caramel toe.

Mix dit en strooi het beslag in een rondje over het blanke beslag in de vorm.

Bak op 150 graden 1 uur lang in een vorm van 24 cm of groter kan ook.

Stort de cake op een rooster en smelt wat van de caramel in de magnetron (1 min)

Smeer hiermee de buiten kant in en de versiering is naar keuze.

Heerlijke cake!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.