Arabische lamsragoût met rijst en gedroogde abrikozen

2005-10-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Arabische lamsragoût. Heerlijke, hartig-zoete Arabische lamsragout met rijst…

Ingredients

  • - 500g lamslappen in stukken gesneden
  • - 1 el bloem
  • - zout
  • - paprikapoeder(mild)
  • - 2 uien, gesnipperd
  • - 4 el olie
  • - mespunt kaneel
  • - 250 g gedroogde abrikozen, geweekt
  • - plukje saffraandraadjes
  • - suiker
  • - 1 el oranjebloesemwater of rozenwater
  • - 400g rijst(geen snelkook)
  • - mespunt scherpe paprikapoeder of cayennepeper .

Method

Step 1

Ga als volgt te werk

1. Haal het vlees door mengsel van bloem, zout en paprikapoeder.

2. Verhit 2 el olie in de braadpan en bak het vlees met het grootste deel van uien in hete olie op zacht vuur aan alle kanten bruin.

3. Stuif de kaneel erover.

4. Maak de saffraandraadjes even aan met lauw warm water en voeg toe aan vlees en laat meefruiten.

5. Giet zoveel warm water bij vlees dat het net onder staat.

6. Laat vlees 1+1/2 - 2 uur, stoven.

7. Voeg dan de geweekte abrikozen, een snufje suiker en het oranjebloesemwater eraan toe en laat nog eens 45 min. stoven.

8. Verhit rest van olie en fruit overgebleven uien hierin goudbruin.

9. Voeg rauwe rijst toe, roer even goed door.

10. Voeg zoveel water toe dat de rijst onder staat en laat deze met paprikapoeder en zout gaar koken.

11. Doe de rijst op een voorverwarmde schaal en serveer daarover lamsgragoût.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.