Appelstrudel

2008-02-19
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gr bloem
    1 mespunt zout
    1 ei
    30 gr boter of margarine
    1/2 kopje lauw water
    3 pond zure appels
    60 gr gele rozijnen
    60 gr blauwe rozijnen
    50 gr gemalen amandelen
    50 gr boter
    75 gr suiker
    1 mespunt kaneel
    1/2 kopje rum
    extra: oven

Method

Step 1

Voorbereiding:

Zorg dat het meel niet koud is. Doe het op een werkblad en maak er volgens basisrecept 1 deeg van. Bestrijk met wat olie onder een warme kom 1 uur laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).

Rol het deeg op een bebloemde doek papierdun uit en strijk er gesmolten boter op.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd er flinterdunne plakjes van. Bestrooi ze met suiker en kaneel. Week de rozijnen enige tijd in de rum. Laat ze uitlekken en doe ze samen met de amandelen bij de schijfjes appel. Leg de vulling over 2/3 deel van het deeg. Vouw de lange kanten iets naar binnen en begin bij de korte kant met oprollen. Gebruik de doek bij het oprollen om scheuren of barsten van het deeg te voorkomen. Bestrijk de strudel met gesmolten boter en doe hem op een bakblik.

Bak de strudel 50 minuten. Dien de strudel warm op.

Comments (4)

  1. posted by Oem Lotfi on 21-02-2008

    uhmmmmm een 1/2 kopje rum..??? sorry voor mij geen alcohol kan je het vervangen met iets..?

  2. posted by MoslimaRose on 23-02-2008

    Sorry ik had het recept van internet vergeten aan te passen. Maar je kan de rum ook weglaten, er veranderd weinig aan het recept. Nogmaals mijn excusses.

  3. posted by superkok on 25-03-2008

    oke is goed

  4. posted by sadiye on 24-11-2008

    hmm ziet er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.