Appelcake
2013-02-23- Cuisine: Nederlandse
- Course: Dessert, Ontbijt, Snack
- Skill Level: Erg simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 4 eieren
- 150 gr suiker
- 4 vanillesuiker
- 2 potjes natuuryoghurt 2X 125 gr
- 150 ml olie
- 1 bakpoeder
- ongeveer 200 gr bloem ( tot je een mooi cake beslag krijgt)
- 3 appelen
Method
Step 1
Eieren opkloppen met de suiker en vanillesuiker, daarna de olie toevoegen en hierna de yoghurt. 3 min mixen.
Meng de bloem met de bakpoeder en voeg deze toe. Terug 3 min mixen.
In een ingevette bakvorm gieten en de appelschijfjes erop schikken.
Bakken gedurende 35 min op 180 graden voorverwarmd.
Na het bakken bestrijken met warme abrikozenjam.
posted by Christiaan on 31-12-2018
Ik ga dit recept zometeen uitproberen.
Wat me meteen opvalt is dat de beschrijving niet erg exact is.
Halverwege zijn er opeens appelschijfjes. Hoe de appels ondertussen in schijfjes verandert zijn kan ik me voorstellen. Maar het staat nergens.
En aan het einde is er opeens abrikozenjam. Die staat niet bij de ingrediënten..
Nou ja, gelukkig heb ik het gelezen dus kan ik zo misverstanden voorkomen.
Hoewel.. nu heb ik dus geen abrikozenjam.