Appelcake gevuld met walnoten

2005-10-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 9
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

9 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 2 appels
    - 3 eieren
    - 150gr. zachte roomboter
    - 100gr. suiker
    - 150gr. bloem
    - 1/2 zakjes bakpoeder
    - 50gr. gemalen walnoten
    - amandelschaafsel voor de versiering
    - abrikozenjam

Method

Step 1

Schil de appels, snijd ze in plakken.

Verwarm de over op 160 graden, en vet een springvorm goed in met boter.

Mix de boter en suiker tot een crème, voeg eieren 1 voor 1 toe.

Daarna doe je de bloem, bakpoeder en de walnoten erbij.

Meng dit alles goed. Doe dit alles in de springvorm, druk de schijfjes appel op het beslag. Strooi er amandelschaafsel overheen. 

Bak de cake 30 tot 40 minuten goudbruin.

Haal m uit de oven en bestrijk de cake met abrikozenjam.

makkelijk en lekker

Comments (16)

  1. posted by sihamkleuter on 08-10-2005

    hee dit recept zocht ik al zo lang!

  2. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    als het goed is het net als cake deeg!!

    maar ben benieuwt

  3. posted by soulfa on 08-10-2005

    morgen plaats ik alle recepten.

  4. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    we w8 wel op je recepten

  5. posted by oembibi on 09-10-2005

    morgen is al vandaag soulfa…we wachten

  6. posted by soulfa on 10-10-2005

    sorry dames internet deed het vandaag niet, maar ik beloof jullie morgen ochtend staan ze erop.

  7. posted by miss france on 11-10-2005

    mmmm lekker deze maak ik donderdag…

  8. posted by miss france on 19-10-2005

    ik heb m gemaakt vandaag en ik moet zeggen heerlijk tbarke Allah 3liek..

  9. posted by nadia on 22-10-2005

    ziet er heerlijk uit!

  10. posted by chamch on 02-11-2005

    hoe groot is de springvorm waar je hem in doet?

  11. posted by soulfa on 02-11-2005

    26 of 28 cm

  12. posted by Bollebuik on 19-11-2005

    ‘t Ligt in de oven, ben benieuwd!!

  13. posted by Bollebuik on 19-11-2005

    ‘t Is goed gelukt!! Lekker luchtig, alleen doe ik er volgende keer stukjes appel erdoorheen met een beetje kaneel. Dat was het gedacht dat eerst bij me opkwam toen ik een hap nam 😀 Bedankt voor het recept!!

  14. posted by zilla on 24-07-2006

    Heerlijk! Lekker fris. Nog nooit op deze manier een cake gemaakt. Altijd uit een pak. Maar dit lukt veel beter. Uit een pak zakt hij bij mij altijd in. Bedankt!

  15. posted by boukarfi24 on 02-11-2008

    heerlijk

  16. posted by azzedinne on 26-09-2009

    moet er niet iets meer bakpoeder in anders is ie niet zo luchtig of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.