Ananascakejes

2006-11-12
  • Servings: 20

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.1 / 5)

4.1 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 blik ananasstukjes (uitlekgewicht 340 gr)
    200 g boter op kamertemperatuur
    175 gr suiker
    3 eieren
    200 gr bloem
    1,5 tl bakpoeder
    Voor de versiering:
    Poedersuiker
    Beetje ananassap
    Amandelschaafsel

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Klop de boter met de suiker tot een creme. Voeg de eieren een voor een toe.

Roer dan de bloem (gezeefd met bakpoeder) erdoor en ook de ananasstukjes. Schep het in de vormpjes en bak ze 15-20 minuten tot ze gaar zijn.

Maak ondertussen het glazuur door wat poedersuiker te mengen met wat druppels ananassap (niet te dik en niet te dun moet het zijn).

Laat de cakejes na het bakken afkoelen en schep er een beetje glazuur op.

Bestrooi ze met amandelschaafsel.

Comments (11)

  1. posted by libeluli on 13-11-2006

    HEY LIEVERD, deze lekekrnij ga ik dus zeker uitproberen, lekker makkelijk en iedereen gelukkig hihihi kusje en een fijne week toegewenst-libby

  2. posted by libeluli on 14-11-2006

    hey popje, ik heb ze gemaakt erg makkelijk en lekker hoor, alleen ik had die ananas iets te fijn gemaakt waardoor de cakjes iets te nat bleven, waardoor we ze met een lepeltje moesten etenhahahaha. maarja, it was heerlijk-doei lief

  3. posted by ellouisa on 15-11-2006

    hey meid,leuk om te horen! Jammer dat ze zo nat waren hihi. Heb je het goed uit laten lekken??

  4. posted by Zakia on 21-11-2006

    leuk idee voor mijn zondagcake!

  5. posted by lady_danger on 12-12-2006

    ziet er goed uit meid:D

  6. posted by sousi on 04-03-2007

    hallo ellouisa, ik heb ze gemaakt en het was geleukt ze zijn echt lekker alleen ik had dat ananas in een grote zeef gedaan en met een lepel gedrukt tot het was uitgelekt ze waren perfekt iedereen die het had geproefd vonden het lekker hey moppie het is echt een toppie

  7. posted by ellouisa on 05-03-2007

    Leuk om te horen meid!!

  8. posted by nissa on 18-09-2009

    moslima wat is je echt naam

  9. posted by nissa on 18-09-2009

    ze zijn heel mooi en lekker dank je

  10. posted by Fiekrya on 23-11-2009

    deze moetik zeker eens proberen

  11. posted by saidahassan on 25-11-2009

    samlaam kan ik er ook een groote cake van maken en welke bak blik is dan goed van hoeveel cm alvast bedankt het klinkt erg lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.