Aardbeientaartjes met banketbakkersroom

2013-05-09
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Als je van bakken houdt, dan mag je tijdens het aardbeienseizoen niet nalaten om deze verse aardbeientaartjes te bakken.

Deze kleine aardbeientaartjes met banketbakkersroom zijn super makkelijk om te maken en ze zijn een echte traktatie.

Ingredients

  • - 250 gr bloem
  • - 25 gr koud water
  • - 2.5 gr bakpoeder
  • - 15 gr verse gist
  • - 5 gr fijne suiker
  • - 1 klein eitje
  • - 2.5 gr zout
  • - 125 gr margarine
  • Extra:
  • - banketbakkersroom (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • - aardbeien
  • - poedersuiker
  • - slagroom

Method

Step 1

Alle ingrediënten voor het deeg mengen en 5 min kneden. Laat het een kwartier rusten en daarna bakvorm bekleden, gaatjes inprikken. Maak banketbakkersroom en laat deze even afkoelen, vul de vormpjes voor de helft. Steek ze in een oven op 225 graden.

Step 2

Bakken tot de randen goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Aardbeitjes in stukken snijden en met 1 lepel poedersuiker vermengen. Leg dit op de taartjes. Vervolgens slagroom opkloppen en taartjes garneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.