Aardbeien slagroomtaart – taart der taarten
2014-12-28- Cuisine: Belgische, Franse, Marokkaanse, Nederlandse
- Course: Dessert
- Skill Level: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee
Aardbeien slagroomtaart: Slagroomtaart (bijnaam: taart der taarten) is een taart of gebakje met een slagroomlaag die versierd wordt met vruchtjes en chocolade. De meeste slagroomtaarten hebben een soort aardbeienjamlaagje in het midden, vaak wordt er nog een banketbakkersroomlaagje tussen gedaan om de taart een betere smaak te geven en om het een wat minder droge textuur te geven. In Nederland en België is het een populaire taart.
Vaak wordt deze taart ook gebruikt als verjaardagstaart bij het vieren van een verjaardag. Dan wordt hij nog eens versierd met kaarsjes, soms een getal of opgemaakt met een bepaald thema.
Ingredients
- Voor de Biscuitcake:
- - 5 eieren op kamertemperatuur (gescheiden en de eiwit apart opkloppen tot het stijf is)
- - 150 gram suiker
- - 125 gram bloem (gezeefd!)
- - 25 gram maizena
- - zakje vanillesuiker
- - snufje zout
- - zakje bakpoeder.
- Botercrème:
- - 250 g poedersuiker
- - 125g ongezouten roomboter
- - 3 eetlepels water
- - 1 eetlepel roomkaas
- - Kleurstof Nasr wens
- - aardbeienvulling
- Aardbeienvulling:
- - 300 ml slagroom
- - 250 g aardbeien
- - 150 g kristalsuiker
- - 2 zakjes klopfix
- - 3 zakjes Agar Agar (geleimiddel)
- - Klein beetje citroensap
Method
Step 1
Bereiding botercrème:
alles opkloppen en in de koelkast laten opstijven
Step 2
Bereiding Biscuitcake:
Klop eerst de eieren los en mix deze met alle ingrediënten behalve de maizena en bloem, deze doe je er als laatst een beetje voor beetje bij..
Wanneer alles schuimig goed geklopt is eerst de maizena erbij en beetje bij beetje de bloem.
Wanneer dit goed geklopt is de eiwit in het mengsel scheppend er doorheen spartelen..
Doe dit mengsel in een bakvorm die ingevet is en plaats deze in een op 180 g voorverwarmde oven en zet deze meteen nadat de bakblik er in zit terug op 160 g..
Step 3
Bereiding aardbeienvulling:
Klop de slagroom met de klopfix zakjes en de suiker stijf ..
Pureer de aardbeien (laat er een paar achterwege voor de versiering) en meng dit samen met een beetje citroensap en agar agar (of andere geleimiddel) rustig door de slagroom..
Deze rustig spatelen en meteen in de koelkast (minstens 5 uur) laten opstijven
Step 4
Versiering:
Snijd de Biscuitcake horizontaal 2 x in 3 gelijke plakken:
Verdeel de vulling op de onderste plak, druk daarboven rustig de tweede plak en weer de rest van de vulling en wederom de bovenste plak rustig aandrukken ..
Step 5
pak dan de botercrème die opgestijfd is en besmeer de hele taart met deze crème glad...
de rest van de aardbeien door de helft snijden en boven op de taart in een kring aandrukken..
De rest van de versiering is naar wens..
Step 6
Laat je fantasie spreken:
De zijkanten van de taart kan bijv. door nougatkruimels versierd worden en de bovenkant met witte of bruine chocoladeschaafsel bestrooid worden en wat toefjes slagroom
Zo, besa7a ou ra7a!!!