Aardbeien-plaattaart

2015-01-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

More From This Chef »
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 pakje bladerdeeg (10 plakken)
    - 1 bakje aardbeien
    eidooiers
    - 100 gr suiker
    - 1/2 l melk
    - 20 gr zelfrijzend bakmeel
    - Poedersuiker om te bestrooien
    - Bakpapier en blindbakvulling om te bakken

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en maak dan rijtjes van 3 plakjes naast elkaar (je houdt er 1 over voor het steeltje). Rol ze uit tot 1 lap en snijdt er een grote aardbei uit. Maak van het overgebleven plakje een steeltje met blaadjes. Rol de randjes naar binnen zodat je een hogere rand krijgt. Plak het steeltje met wat water op de aardbei en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg dan bakpapier dat iets groter is dan de aardbei erop. Strooi hierop de blindbakvulling (bijvoorbeeld rijst of gedroogde erwten).

Bak hem 30 minuten in de oven. Snijdt ondertussen de aardbeien in plakjes. Mix de eidooiers met de suiker en voeg beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel en de melk toe. Goed mixen en in en pan aan de kook brengen. 3 minuten laten koken, maar BLIJF GOED ROEREN!! anders krijg je klonten. Mocht je toch klontjes hebben, haal de dikke crème dan door een zeefje. Laat de crème afkoelen en roer en af en toe in. Haal de aardbei uit de oven en verwijder het bakpapier met de vulling. Strijk de crème uit over de aardbei en verdeel hierover de aardbeiplakjes.

Mocht het steeltje van de aardbei zijn gevallen tijdens het bakken, plak m dan vast met een beetje crème. Bestrooien met poedersuiker en klaar!! Ik vind m zelf echt heerlijk, vooral als het beetje warm weer is.

Je kan hierbij je fantasie gebruiken: maak een appelvorm en beleg met partjes appel, maak een ronde vorm en beleg met schijfjes banaan, maak een perzikvorm en beleg met schijfjes perzik enz. Je kan ook minigebakjes ervan maken. Maak dan van elke vel bladerdeeg een aardbei en beleg deze met de creme en stukjes aardbei.

Comments (4)

  1. posted by ellouisa on 20-10-2005

    hmmm die foto’s krijg ik er niet goed op :S

  2. posted by ummadam on 20-10-2005

    mashallah dit ziet er echt heerlijk uit mashallah!
    wil ik snel eens uitproberen! inshallah

  3. posted by Nacira on 21-10-2005

    Tbarkelah 3liek!! Mooi hoor, die vorm van een aardbei, heb je een bakblik in die vorm gebruikt of alleen met je han gevormd?

  4. posted by ellouisa on 21-10-2005

    met mijn handen zo gevormd, had eerst even op internet gezocht naar een afbeelding van aarbei en zo een beetje de vorm nagemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.