Aardbei kwarktaart

2006-04-26
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 38
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

38 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 4 middelgrote eieren
  • - 165 gram fijne suiker (maal gewone suiker een beetje fijn,kan ook)
  • - 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 1 eetlepel maizena
  • - 10 gram bona
  • - 80 ml kokend water
  • Ingrediënten voor de vulling:
  • - 500 gram kwark
  • - 2 zakjes klopfix
  • - 200 ml slagroom
  • - 4 eetlepels nesquik aardbei
  • - 1 pakje saroma aardbei

Method

Step 1

Kook het water en voeg de boter toe en begin aan je beslag.
Mix de 4 eieren op de hoogste stand voor 4 min tot ze heel luchtig worden.
Voeg nu lepel vor lepel de suiker toe.
Pas als de suiker oplost voeg je dus het volgende lepeltje suiker toe en zo verder.
In totaal mix je 10 minuten lang.
Je merkt nu dat het beslag heel luchtig is.
Zeef de bloem samen met de maizena 3 keer op een stuk papier of in een kom en de vierde keer beetje bij beetje zeef je het in het beslag en roer je met je handen door het beslag.
Schraap de randen goed mee.
Doe nu beetje bij beetje het water/ boter mengsel erbij in en roer nog steeds met je handen.
Het water moet je langs de rand van je kom inschenken, niet in het midden van het beslag.
Doe nu het beslag in een ingevette vorm en bak deze op 160 graden 25 minuten in de oven.
Als da cake in de oven zit en je ziet dat de randen los laten dan is hij gaar.
Haal de cake meteen uit de vorm en laat afkoelen.

Na het afkoelen kun je met een draad horizontaal door de cake heen, zodat je 2 delen krijgt.
Je kunt het ook gewoon met een grote mes snijden natuurlijk.

Maak nu je vulling klaar:

Mix de alle ingredienten goed door, tot je een massa krijgt die dik is.De slagroom hoef je dus niet stijf te kloppen, maar gewoon alles in een kom en mixen. De saroma beetje bij beetje erin strooien.
Smeer de helft van de kwark over de bodem heen en leg er stukjes aardbei op.
Leg de andere helft van de cake er voorzichtig op en besmeer deze ook met het resterende kwark vulling.
Versier met aardbeien en laat voor 2 uur opstijven in de koelkast.

Comments (20)

  1. posted by sihamkleuter on 26-04-2006

    wow dat ziet er mooi uit, en lekker:)

  2. posted by asi on 26-04-2006

    Welke vorm moet je gebruiken om het rond te houden??

  3. posted by zahira on 26-04-2006

    ik gebruik een appeltaart vorm van 26 cm

  4. posted by Nacira on 27-04-2006

    hmmmmmmmmmmmmm, ziet er heerlijk uit!

  5. posted by MADAME CUISINE on 28-04-2006

    Heerlijk, ik zal hem binnenkrot maken voor mijn zwager(de man van sihamkleuter)
    maa rik ga denk ik voor citroenkwarktaart

  6. posted by sami on 28-04-2006

    lekker man echt lekker ik ga het ook makken.

  7. posted by zahira on 28-04-2006

    veel meiden hebben hem al geprobeerd!!
    en hij is heerlijk luchtig!!

  8. posted by Hajira on 11-05-2006

    hij is heerlijk!!!!

  9. posted by mina on 14-08-2006

    kan iemand me uitleggen wat maizene is

  10. posted by gelderse on 15-08-2006

    Maizena is maiszetmeel.

  11. posted by Hannane on 17-08-2006

    Ziet er echt lekker uit, tbark allah 3liek meid!

  12. posted by fatima19 on 24-08-2006

    Ziet er heerlijk uit!Maar wat is klopfix? En saroma?

  13. posted by Moussie on 26-10-2007

    Wat is saroma?

  14. posted by ikrama on 18-09-2008

    saroma kan je krijgen bij de ah

  15. posted by zinaatje on 26-09-2008

    Het ziet er heerlijk uit. Weten jullie wat die nesquik aardbei is , en kan ik dat gewoon bij supermarkt halen.

  16. posted by naimabouaissa on 10-10-2008

    nou ik ben bijna jarig op 26 oktober wordt ik 11 en ik ging hier ff kijken en die kwark taart ga ik zeker maken maar ik heb twee vragen wat is nesquik aardbei en saroma aardbei geef pleas antwoord

  17. posted by naimabouaissa on 15-10-2008

    je kan klopfix is slagroom in een zakje moet je het in kloppen ofzo me t water mohim beslema mabroek al 3id
    allemaal

  18. posted by Iman_hmdl on 06-12-2008

    welke bak blik heb je gebruikt? ik heb een van 26 en een van 30 cm.

  19. posted by tachelitikorn on 14-09-2009

    wat is klopfix?

  20. posted by oummyounes on 08-12-2010

    hmmm ziet er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.