Recipes From Cuisine: Marokkaanse
De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door de kooktradities van de Berbers, de Moren, de Arabieren, en Andalusië. Couscous is het basisvoedsel en veel maaltijden bestaan uit een tajineschotel. Lam is de dominante vleessoort gevolgd door rund, konijn, kip en kalkoen. In de kustplaatsen speelt vis een grotere rol in de keuken. De Marokkaanse keuken staat erom bekend erg gekruid te zijn. Meer nog dan die van andere Arabische landen. Een bekend kruidenmengsel is Râs al Hânout. Dit is een mengsel van wel twintig kruiden en wordt vaak als de specialiteit van de betreffende winkel verkocht. Dit mengels wordt vaak in de tajine gebruikt. Andere kruidenmengelse zijn Chermoula voor in de marinade en Harissa, een pepermengsel waar ook een saus van gemaakt wordt. Verder wordt er veel gember, safraan, koriander, komijn en kaneel gebruikt. Andere typisch Marokkaanse ingrediënten zijn ingemaakte citroenen en arganolie.
Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui
Vandaag heerlijke gevulde aubergine met gehakt, en rijst met prei en ui. Tijd voor een ...
Read moreZachte pretzels snelle broodjes om te maken
Deze zachte zoete pretzels maakte ik afgelopen weekend toen het nog zo koud was. Het ...
Read moreCouscous salade voor 6 personen recept
Gisteren een buffetje gemaakt voor de surprise party van mijn prachtige mooie nichtje. Deze Couscous ...
Read moreVermicelli seffa als nagerecht
Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades ...
Read moreSinaasappelcake een makkelijke recept
Deze sinaasappelcake is pas een makkelijke cake om te maken, mix alle ingrediënten samen en ...
Read moreMarokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes
Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een ...
Read moreEen verrassende met rijst gevulde kip in een groente-ovenschotel
Ben je weleens inspiratieloos? Heb je verschillende overgebleven groenten in huis en weet je niet ...
Read moreGriesmeelcake met vanillevla
Griesmeelcake smaakt lekker zacht met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.
Read moreTraditionele Marokkaanse Harira soep
Nog twee maanden ongeveer en dan is het weer ramadan insha Allah. Dan is de ...
Read moreAmandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes
Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met ...
Read more
Recente reacties