Recipes from Ingredient: Wortels
Wortels die als groente gekweekt worden zijn botanisch dezelfde soort als wilde penen, Daucus carota. Deze kruist zeer gemakkelijk met de eetbare wortels, waardoor er zo nu en dan een witte wortel tussen de gekweekte wortelen kan voorkomen. Een wortel is rijk aan bètacaroteen, dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. De huidige oranje wortel is het resultaat van kruisingen. De eerste wortelen kwamen uit Iran en werden door de V.O.C. in de 17e eeuw naar Nederland overgebracht. De oranje wortel werd pas in de 17e eeuw over de rest van Europa verspreid. Over de kleur van de wortel zijn echter meerdere hypotheses.
Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan
Marokkaanse Tchichasoep of iewzan is griesmeel van gerstekorrels. Ze zijn heel gezond, maar kun je ...
Read moreMarokkaanse Tajine met vlees en groenten
Ik had al tijden geen echte Marokkaanse Tajine met vlees en groenten meer gemaakt, dat ...
Read moreBiologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen
Hierbij het recept van een "biologisch" Turkse linzensoep recept voor 4 personen. Ik heb het ...
Read moreHeerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette
Heerlijke Marokkaanse Tajine met lam en courgette. Heb je geen tajine dan kun je dit ...
Read moreGezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept
Ik was van plan om tabbula (een midden-oosten gerecht) te maken. Omdat in de tabbula ...
Read moreTonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker
Het recept van Tonijnrolletjes / Bladerdeeghapjes zoo simpel, maar super lekker. In dit recept heb ...
Read moreWortelcake met noten
Wortelcake wordt al sinds de middeleeuwen gemaakt, vooral wanneer suiker erg duur was, nam men ...
Read moreMarokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept
Dit is een andere variatie van een gevulde msemmen. Het lijkt ingewikkeld maar het valt ...
Read moreFusilli met tonijn
Fusilli met tonijn is een lekker en gezond gerecht voor vier personen. De pasta is ...
Read more
Recente reacties