Recipes from Ingredient: Ras el hanout

Ras el hanout (Râs al hânout, Arabisch: رأس الحانوت) is een Marokkaans kruidenmengsel van soms 20 of meer specerijen. Gelijkaardige kruidenmengsels worden ook gebruikt in Algerije, Tunesië en andere landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Samenstelling en gebruik

Meestal bestaat het uit onder meer piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. De meeste ingrediënten worden geroosterd en daarna samen fijngemalen. Het mengsel heeft een bruine kleur en ruikt heel sterk. Elke handelaar heeft zijn eigen samenstelling. Er bestaan drie samenstelingen die afhankelijk van het gerecht en gebruik gemengd worden : L'msagna, Lamrouzia en Monuza. Het kruidenmengsel wordt vooral gebruikt bij stoofschotels in de tajine, zoals van wild, lamsvlees, kip, couscous en rijst. Varianten die in supermarkten worden aangeboden bevatten vaak niet meer dan zes tot tien kruiden. Het traditionele recept bestaat echter uit 24 tot 27 (volgens het meest voorkomende recept) kruiden en er zijn zelfs recepten die uit bijna veertig verschillende soorten kruiden bestaan.

Salade met geroosterde wortel en kipfilet

Salade met geroosterde wortel kipfilet en honing

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Toen ik een tijd geleden iets mocht kiezen van de blog Samenbourgondisch, sloeg ik ook ...

Read more
Tortillataart uit de oven

Tortillataart uit de oven

Recipe Type: , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Het recept van Tortillataart uit de oven is echt super makkelijk. Ik heb bestillavorm gebruikt. Wat betreft ...

Read more
Mhansha met visvulling versierd met garnalen

Mhansha met visvulling recept met bereidingsfoto’s

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Het recept van Mhansha met visvulling. Je kan verschillende soorten gebruiken. De vulling is dezelfde ...

Read more
Kipbestilla - Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

Kipbestilla – Marokkaanse pastei van kip en filodeeg

forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Ik denk dat ik de afgelopen tijd de meeste verzoekjes heb gehad voor dit recept, ...

Read more
Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

Recipe Type: , , , , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Het recept van Tonijnrolletjes / Bladerdeeghapjes zoo simpel, maar super lekker. In dit recept heb ...

Read more
Traditionele Marokkaanse Tajine met kipgehakt in zoete saus

Traditionele Marokkaanse Tajine met kipgehakt in zoete saus

forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Het recept van een heerlijke traditionele Marokkaanse tajine met kipgehakt en zoete saus. Iets anders ...

Read more
Kruidig-zoete lamsbout

Kruidig-zoete lamsbout

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (0 / 5)

Een heerlijke, zoet-kruidige lamsbout die wél tenminste 7 uur moet stoven voor het allerbeste resultaat; ...

Read more
Couscous & marmita

Couscous & marmita

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (5 / 5)

Mijn simpele marmita maar toch heerlijk...

Read more
Harira

Harira

Recipe Type: , Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3.4 / 5)

Harira is de nationale Marokkaanse soep van Arabische afkomst. Het is een gebonden, rijk gevulde ...

Read more
Kipbestilla - Pastila

Kipbestilla – Pastila

Recipe Type: Cuisine:
forkforkforkforkfork Average Rating: (3 / 5)

Pastila (ook wel bestilla) is een Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende ...

Read more